دکتر بلالی اسکویی:

حمایت از اکوسیستم‌های فناوری شهرستان‌‌ها؛ اولویت پارک علم و فناوری استان

  • 11 Apr 2025
  • کد خبر: 1847026
  • 1095
حمایت از اکوسیستم‌های فناوری شهرستان‌‌ها؛ اولویت پارک علم و فناوری استان

نشست هم اندیشی با حضور رئیس پارک علم و فناوری استان آذربایجان شرقی، فرماندار ویژه شهرستان مراغه، رئیس دانشگاه مراغه، مشاوران، مدیران و جمعی از مجریان و صاحبان طرح‌های پژوهشی و دانش‌بنیان مرکز رشد واحد‌های فناور مراغه، روز پنجشنبه ۲۱فروردین در محل سالن اوحدی دانشگاه مراغه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه مراغه، دکتر بلالی اسکویی رییس پارک علم و فناوری استان در این نشست، گفت:«امروز اینجا هستیم تا نشان دهیم از تبریز، مرکز رشد مراغه را اداره نخواهیم کرد، ما در میدان هستیم که تمام ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها را شناسایی و مشکلات شرکت‌ها را، با کمک هم در چارچوب قوانین و مقررات حل کنیم.»
ایشان با اشاره به رویکرد و اولویت‌های پارک علم و فناوری استان، خاطرنشان کرد:«علاوه بر وزارت علوم، در معاونت علمی ریاست جمهوری هم روزنه‌ای وجود دارد که ما با این رویکرد میتوانیم صندوق نوآوری، که به نوعی موجب جذب سرمایه در استان می‌شود، ایجاد کنیم.»
همچنین رئیس پارک علم و فناوری استان اظهار داشت: «در زیست‌بوم کشاورزی و حوزه‌های IT و هوش مصنوعی مرکز رشد مراغه فعالیت‌های ارزشمندی صورت گرفته است، اما حمایت و همدلی ارگان‌های استانی و کشوری برای گسترش این فعالیت‌ها ضروری است.»

دکتر آزیتا بلالی اسکویی در حاشیه بازدید میدانی و گفت‌وگو با صاحبان ایده و مجریان طرح‌های دانش بنیان مرکز رشد مراغه، ضمن قدردانی از تلاش‌های دکتر زادشکویان و مسئولان دانشگاه، به خبرنگاران گفت: توزیع عادلانه فرصت‌ها و امکانات، بمنظور حمایت و تقویت اکوسیستم‌های فناوری شهرستان‌ها، رویکرد جدید و اولویت پارک علم و فناوری استان است.
دکتر بلالی اسکویی، رییس پارک علم و فناوری یادآور شد: در راستای بازاریابی و ارتباط با صنعت بیشتر در کنار واحد‌های فناور مستقر، خواهیم بود تا اثرات آن در جامعه بیشتر دیده شود.
ایشان ضمن قول مساعد بمنظور رفع چالش‌ها و حمایت‌های مالی، درخصوص راه اندازی رویداد «چهارشنبه‌های تامین مالی» برای اولین بار از اسفندماه سال پیش، توضیح داد و از حضور فناوران مراغه در دومین دوره این طرح در اردیبهشت ماه سال جاری، با هدف ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری و تأمین مالی برای توسعه کسب‌وکارهای نوآورانه خبر داد.

دانشگاه مراغه، مصمم در توسعه مرکز رشد و حمایت از فناوران

دکتر محمد زادشکویان رییس دانشگاه مراغه در خصوص مرکز رشد واحد‌های فناور مراغه  گفت: از سال ۱۳۹۱، مطالعات و سرمایه گذاری از سوی دانشگاه مراغه صورت گرفته و بحمدالله تا اکنون ۷۳ شرکت ثبت شده است که انتظار می‌رود با توجه به نیروهای جوان و مبتکر شهرستان و حومه، این تعداد به بیش از یکصد و پنجاه شرکت در دوسال آینده افزایش پیدا کند.

دکتر زادشکویان در ادامه با اشاره به مشکلات اعطای تسهیلات، حمایت و توجه ویژه پارک علم و فناوری استان، در خصوص ثبت تعداد شرکت‌ها و میزان مبلغ حمایتی برای واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد مراغه را خواستار شد.
 
وی از افتتاح مرکز رشد مراغه، بزرگتر از مکان فعلی و با امکانات بیشتر و نزدیک تر به مرکز شهر با حمایت پارک علم و فناوری خبر داد و افزود: راه‌اندازی کارگاه‌ عمومی و فضای نوآوری در دستور کار است تا امکان استفاده مشترک از تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری را برای شرکت‌ها فراهم کرده و مسیر رشد فناوران را هموارتر کند.

تمرکز بر دانش‌بنیانی تولید و توسعه ظرفیت‌های شهرستان

در ادامه معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان مراغه با اشاره به شعار سال، گفت: تاکید و تمرکز مقام معظم رهبری بر نامگذاری سال با محور تولید، نشان دهنده این بوده، که توفیق چندانی در این زمینه حاصل نشده است. از این رو، این موضوع به صورت مستمر تکرار می‌شود تا اهداف مورد نظر محقق گردد.

مهندس امینیان در سخنان خود، تولید را نماد قدرت و استقلال یک کشور دانست و افزود:«مسئله مهم این است که تولیدات ما تا چه حد توان رقابت با محصولات جهانی را دارند؟ آیا می‌توانند بدون وابستگی به یارانه‌ها و حمایت‌های دولتی، در عرصه بین‌المللی موفق باشند؟»

ایشان بر لزوم توجه به توجیه اقتصادی تولیدات تأکید کرد و دانش‌بنیانی تولید را، راهی برای افزایش توان رقابتی محصولات داخلی دانست و افزود: مرکز رشد شهرستان در این زمینه فعالیت می‌کند و ستودنی است.
به گفته وی، رویکرد جدید برای توسعه شهرستان، بر پایه شناسایی و شکوفایی ظرفیت‌های موجود استوار است. سه حوزه کشاورزی، گردشگری و لجستیک به عنوان مهم‌ترین مزیت‌های شهرستان شناسایی شده‌اند.
ایشان ابراز امیدواری کرد که با همکاری دانشگاه‌ها و مراکز فناوری، برنامه‌ای عملی برای توسعه این حوزه‌ها با تکیه بر تولیدات دانش‌بنیان تدوین شود.
مهندس امینیان همچنین از آمادگی برای حمایت مالی از مراکز رشدی که در بخش‌های مختلف فعالیت می‌کنند، خبر داد و صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی را به عنوان یک حامی مالی برای طرح‌های توسعه‌ای معرفی کرد.

در این سفر یک روزه رییس پارک علم و فناوری استان و هیئت همراه، ابتدا از مرکز رشد واحد‌های فناور مراغه بازدید میدانی صورت گرفت و با صاحبان شرکت‌های مستقر از نزدیک گفت‌وگو شد و  نیز بازدید پردیس جامع علم، فناوری و نوآوری و مرکز تحقیقات پیشرفته خوراک تخمیری دانشگاه مراغه و نشست هم‌اندیشی از دیگر برنامه‌های کاری روز پنجشنبه بود.

اشتراک گذاری

خبر‌های مرتبط

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد.